Guacamole, sos mexican

1. Se curata avocado de coaja si samburi (samburii se pastreaza), se piseaza cu o lingura de lemn(eu l-am tocat cu tocatorul de vinete). 2. Se adaug

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 avocado mari
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 4 chiles vredes serranos (mici
  • iuti si verzi- am pus doar 1)
  • 3 crengute de coriandru- am pus putin patrunjel toicat
  • 1 catel de usturoi pisat
  • sare
  • putin ulei de masline

Mod de preparare

1. Se curata avocado de coaja si samburi (samburii se pastreaza), se piseaza cu o lingura de lemn(eu l-am tocat cu tocatorul de vinete).

2. Se adauga rosiile, ceapa, chile, coriandru tocate marunt si usturoiul pisat se adauga ulei si sare si e gata.

Tip: pentru ca avocado sa nu-si schimbe culoarea, se adauga samburii in castronelul in care pastrati sosul.
Se serveste cu bucati de tortilla eventual langa un coktail margerita.

Pofta buna!

Reteta Guacamole a fost propusa de anja pe forum culinar.ro

Alte retete de sosuri picante gasiti aici:

Sos thailandez,

Marinata cu patrunjel si usturoi,

Sos de rosii picant

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...