Sos unguresc

Pentru sos unguresc ceapa se curata, se spala, se opareste, se indeparteaza apa. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in ulei, cu 50 ml apa.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 600 g:
  • supa de oase - 350 ml sau 350 ml apa si 1/2 cub MAGGI de vita
  • ceapa - 100 g
  • smantana - 75 g
  • ulei - 50 g
  • faina - 50 g
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • vin alb - 50 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sos unguresc ceapa se curata, se spala, se opareste, se indeparteaza apa. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in ulei, cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata si supa de oase. Se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand ceapa este bine fiarta, sosul se paseaza si se fierbe din nou, adaugand smantana, boia, sare dupa gust si, spre sfarsit, vinul.

Sosul unguresc se serveste cald, la preparate din friptura de vita, pasare, miel.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori