Hot chilli sauce

Hot chilli sauce este un sos picant, bun la orice si ideal pentru cei carora le plac picanteriile.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Hot chilli sauce

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 5 kg rosii( eu am folosit prunisoare/carnoase si cherry fiindca-s dulci)
  • 30-35 buc. ardei iuti rosii (functie de cat de “hot”vreti
  • si cat de iute e ardeiul...)
  • 5-6 cepe medii
  • 6 ardei kapia rosii
  • o capatana mare de usturoi
  • o radacina medie de telina
  • 2 linguri oregano uscat maruntit
  • 3 linguri piper cayenne (boia iute de ardei)
  • 2 linguri amestec de piper rosu si negru
  • macinat
  • o lingura chimion macinat
  • o lingura cimbru uscat
  • 4 linguri de otet balsamic
  • 200 ml. ulei de masline
  • Zahar dupa gust (depinde de cat de dulci sunt rosiile)
  • 3 linguri de sare aproximativ
  • tot gustul hotaraste...

Mod de preparare

Se soteaza ceapa scursa, adaugam usturoiul, telina, ardeiul copt, ardeiul iute si la urma sucul de rosii, lasam sa scada bine si apoi potrivim de sare, adaugam ierburile, piperul cayenne si mai lasam la fiert, la urma de tot se pune otetul balsamic, se mai clocotste putin si se ia de pe foc.

Eu l-am pus fierbinte in borcane si am sterilizat.

E minunat la gust.

Daca adaugam scortisoara, eu am lasat in tuci la final si am pus doua ligurite rase, am mai fiert putin si a iesit un sos iordanian minunat, iar daca in loc de cimbru punem rozmarin, va fi un sos marocan...

3

Consumam sosul chilli cu carne si cu cartofi prajiti si cu vinete si la marinarea carnii pentru fripturici...si bineinteles la mancarurile cu iz oriental.

Reteta de hot chilli sauce a fost propusa pe forumul Culinar.ro de geladumi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide