Sos de hrean cu nuci sau migdale

Se fierbe laptele si se toarna fierbinte peste faina. Amestecati pentru a obtine o compozitie omogena, puneti din nou vasul pe foc potrivit si adaugat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri faina
  • 50 g nuci/migdale macinate
  • 1 lingura hrean
  • 1/2 lingurira zahar
  • 500ml lapte
  • ± sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierbe laptele si se toarna fierbinte peste faina. Amestecati pentru a obtine o compozitie omogena, puneti din nou vasul pe foc potrivit si adaugati nucile, migdalele, zaharul. Se lasa la fiert.

Amestecati continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga hreanul cand sosul incepe sa se ingroase.

Amestecati ingredientele si luati vasul de pe foc.

Daca ati obtinut un sos prea gros, il puteti subtia cu putin lapte cald.
Acoperiti sosul pentru 5 minute si apoi puteti sa-l serviti alaturi de un preparat din carne de miel la cuptor

Alte retete care se potrivesc cu sosul de hrean:

Friptura de miel coroana

Miel cu cartofi la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

O mâncărică gustoasă pentru zilele de post, iar pentru cele de dulce, o garnitură sățioasă! Spor și poftă bună!

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni