Sos de macris

Se topeste untul, apoi caliti in el ceapa rasa cat mai marunt si apoi adaugati faina. Rumeniti-o 3 minute la foc potrivit. Turnati peste ingrediente s

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ai nevoie de:
  • 400ml supa de pui sau de zarzavat
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa
  • 4 linguri cu varf macris proaspat taiat
  • 1 lingura otet de mere
  • ± sare
  • piper

Mod de preparare

Se topeste untul, apoi caliti in el ceapa rasa cat mai marunt si apoi adaugati faina.

Rumeniti-o 3 minute la foc potrivit.

Turnati peste ingrediente supa de zarzavat sau de pui, otetul si amestecati incontinuu, pentru a nu se forma cocoloase.

Lasati sa fiarba 5 minute la foc potrivit, dupa ce ati adaugat si frunzele de macris, taiate cat mai marunt. Condimentati cu sare si piper. Treceti sosul fierbinte prin sita metalica, maruntind bine funzele.
Turnati-I peste preparatul din miel, oaie sau berbecut, sau serviti-l separat.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos