Sos de usturoi

In zeama de carne sau de zarzavat, se pune faina putin cite putin amestecind bine cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase. Se pune pe foc si la primu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 lingura unt
  • 1/2 lingura faina
  • 1 ceasca zeama de carne sau de zarzavat
  • 1 lingurita otet sau 1 lingura zeama de lamiie
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare

Mod de preparare

In zeama de carne sau de zarzavat, se pune faina putin cite putin amestecind bine cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase. Se pune pe foc si la primul clocot se adauga sarea, otetul sau zeama de lamiie si usturoiul, foarte bine pisat in piulita de lemn. Se lasa sa mai dea un clocot-doua, apoi se ia de la foc .
Se serveste la rasol de carne sau peste

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!