Sos marinat pentru legume si fructe

Se amesteca la rece uleiul cu vinul alb si se adauga piperul, foile de dafin, ghimbirul, rozmarinul si menta. Optional se poate adauga o jumatate de

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 parte ulei
  • 4-5 parti vin alb
  • piper
  • foi de dafin
  • ghimbir
  • rozmarin
  • menta
  • 1 jumatate lingura miere

Mod de preparare

Se amesteca la rece uleiul cu vinul alb si se adauga piperul, foile de dafin, ghimbirul, rozmarinul si menta. Optional se poate adauga o jumatate de lingura de miere.


Se foloseste la marinarea merelor, a anghinarei, a ciupercilor, a telinei, napilor, guliilor etc.

Alte retete:

Friptura de vita la cuptor Chiftele Rulada de porc

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...