Sos picant

Se taie 2-3 cepe si se inabusa in unt, untura sau ulei. Se sting cu otet in care a fost pus din ajun usturoi pisat. Se fierbe pina scade bine de tot.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 cepe
  • 3 linguri unt
  • putina faina
  • 1 lingura bulion
  • 2 castraveciori in otet
  • sare
  • piper
  • usturoi dupa gust

Mod de preparare

Se taie 2-3 cepe si se inabusa in unt, untura sau ulei. Se sting cu otet in care a fost pus din ajun usturoi pisat. Se fierbe pina scade bine de tot. Se adauga un virf de cutit de faina, apoi bulion si zeama de carne sau de ciuperci. Se fierbe din nou pina scade. Se trece prin sita, se adauga castraveciorii taiati fin si, cine doreste, ciuperci marinate, taiate fin. Se potriveste de sare si piper.
Se serveste pe linga fripturi si vinaturi

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...