Se incalzeste untul si se pun costitele la prajit pe foc mic, impreuna cu zarzavatul curatat si taiat feliute. Se amesteca din cand in cand, apoi se
Se incalzeste untul si se pun costitele la prajit pe foc mic, impreuna cu zarzavatul curatat si taiat feliute. Se amesteca din cand in cand, apoi se adauga faina, la rumenit. Se toarna in vas supa, putin cate putin, ca sa se nu formeze cocoloase. Se lasa la fiert pe foc mic, o jumatate de ora, apoi se adauga vinul si pasta de rosii. Se pun ciupercile taiate felii si se lasa din nou la fiert jumatate de ora. Se trece apoi prin sita sosul si se pune din nou la fiert. Se adauga cate o lingura de apa rece in sos.
Se foloseste la preparatele din vanat si carne rosie.
Alte retete:
Placinta cu carne Tocanita de pui Muschi de porc la cuptor
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti