Boabele de soc devenite negre in urma coacerii se spala foarte bine si se dau jos de pe ciorchine. Terminam mai repede daca trecem ciorchinele printr
Boabele de soc devenite negre in urma coacerii se spala foarte bine si se dau jos de pe ciorchine. Terminam mai repede daca trecem ciorchinele printre dintii unei furculite.
Apoi mai spalam o data, petru ca boabele necoapte si bucatile de ciorchine sa vina la suprafata apei.
Dupa indepartarea acestora, boabele coapte le pasam printr-un pasator de rosii. Concentratul de suc, il indesim in raport cu volumul initial, de mai sus, obtinand cca. o cincime.
Dupa ce, dintre toate sosurile, materiile prime din soc sunt cele mai subtiri, in orice caz, este nevoie sa se foloseasca ceva intaritor de jeleu, pentru ca sa poata fi evitat timpul indelungat de indesire.
Compozitia de consistenta unei smantani, se indulgeste cu 300 g de miere/litru. De samburii neplacuti ai boabelor de soc putem sa scapam doar daca sacrificam si coaja.
De aceea, din soc se poate prepara doar sos, nu si gem. Insa acest sos cu gust deosebit este foarte gustos, si se bucura de o atentie tot mai mare , mai ales ca umplutura pentru clatite.
Pofta buna!
Alte retete recomandate
Dragii mei, vin cu o reteta pentru voi absolut deliciosa, din peste, potrivita si pentru cei care tin post. Incerc sa mai...
Chiftele cu tonOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj