Sos de soc

Boabele de soc devenite negre in urma coacerii se spala foarte bine si se dau jos de pe ciorchine. Terminam mai repede daca trecem ciorchinele printr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg boabe de soc
  • 300 g miere/ litru

Mod de preparare

Boabele de soc devenite negre in urma coacerii se spala foarte bine si se dau jos de pe ciorchine. Terminam mai repede daca trecem ciorchinele printre dintii unei furculite.

Apoi mai spalam o data, petru ca boabele necoapte si bucatile de ciorchine sa vina la suprafata apei.

Dupa indepartarea acestora, boabele coapte le pasam printr-un pasator de rosii. Concentratul de suc, il indesim in raport cu volumul initial, de mai sus, obtinand cca. o cincime.

Dupa ce, dintre toate sosurile, materiile prime din soc sunt cele mai subtiri, in orice caz, este nevoie sa se foloseasca ceva intaritor de jeleu, pentru ca sa poata fi evitat timpul indelungat de indesire.

Compozitia de consistenta unei smantani, se indulgeste cu 300 g de miere/litru. De samburii neplacuti ai boabelor de soc putem sa scapam doar daca sacrificam si coaja.

De aceea, din soc se poate prepara doar sos, nu si gem. Insa acest sos cu gust deosebit este foarte gustos, si se bucura de o atentie tot mai mare , mai ales ca umplutura pentru clatite.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...