Sos de vin alb

Pentru sosul de vin alb se freaca galbenusurile cu zaharul si cu fecula muiata cu putina apa rece. Se toarna incet 1/2 l vin cald.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita fecula
  • l vin alb.

Mod de preparare

Pentru sosul de vin alb se freaca galbenusurile cu zaharul si cu fecula muiata cu putina apa rece. Se toarna incet 1/2 l vin cald, se pune cu totul pe masina la foc potrivit, amestecand, fara a lasa totusi sa fiarba. Cand incepe sa se ingroase, se da la o parte si se amesteca pana se racoreste.


Sosul de vin alb se poate servi cu budinca de albus.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...