Sos bolognez

Se taie carnea cubulete si se rumeneste in uleiul de masline. Se adauga ramurile de telina, ceapa si usturoiul, taiate cat mai marunt. Se taie rosiil

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 tulpini de telina
  • 5 cepe mari
  • 4 foi de salvie
  • patrunjel
  • tarhon
  • marar
  • foi de dafin
  • 2 fire rozmarin
  • 500 gr carne de vita
  • 5 linguri ulei de masline
  • 400 gr rosii
  • 350 ml supa de vita
  • 5 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie carnea cubulete si se rumeneste in uleiul de masline. Se adauga ramurile de telina, ceapa si usturoiul, taiate cat mai marunt. Se taie rosiile cubulete, se adauga peste carne si se lasa vasul pe foc 15 minute. Se adauga supa de vita, mirodeniile si vinul. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se lasa sa fiarba 2 ore, la foc mic, acoperit. Inainte de servire se adauga salvia si rozmarinul.


Se serveste impreuna cu paste sau legume fierte.

Alte retete culinare:

Mancare de mazare Ciulama de ciuperci Legume la cuptor

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos