Sos bolognez

Se taie carnea cubulete si se rumeneste in uleiul de masline. Se adauga ramurile de telina, ceapa si usturoiul, taiate cat mai marunt. Se taie rosiil

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 tulpini de telina
  • 5 cepe mari
  • 4 foi de salvie
  • patrunjel
  • tarhon
  • marar
  • foi de dafin
  • 2 fire rozmarin
  • 500 gr carne de vita
  • 5 linguri ulei de masline
  • 400 gr rosii
  • 350 ml supa de vita
  • 5 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie carnea cubulete si se rumeneste in uleiul de masline. Se adauga ramurile de telina, ceapa si usturoiul, taiate cat mai marunt. Se taie rosiile cubulete, se adauga peste carne si se lasa vasul pe foc 15 minute. Se adauga supa de vita, mirodeniile si vinul. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se lasa sa fiarba 2 ore, la foc mic, acoperit. Inainte de servire se adauga salvia si rozmarinul.


Se serveste impreuna cu paste sau legume fierte.

Alte retete culinare:

Mancare de mazare Ciulama de ciuperci Legume la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca