Pesto alla genovese

Pesto alla genovese este o reteta de sos numai bun pentru spaghete. Este delicios si aromat.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pesto alla genovese

Ingrediente

  • * busuioc proaspat (cam cat incape intr-o cana; am si cantarit
  • am avut 40 g de frunze)
  • * 50 g nuca macinata (nu am avut seminte de pin
  • dar conform retetei din care m-am inspirat
  • se poate si cu nuci)
  • * vreo 5-6 linguri cascaval ras
  • * 90 ml ulei
  • * 3 catei de usturoi
  • * putina sare grunjoasa

Mod de preparare

Am mixat cu ajutorul mixerului stick nuca macinata cu usturoiul.
Apoi am adaugat frunzele de busuioc si sarea si am mixat pana cand s-au zdrobit frunzele.
Dupa aceea am adaugat cascavalul ras si am mixat din nou pana la omogenizare.
Apoi am inceput sa adaug uleiul mixand in continuare, panca cand s-au incorporat 90 ml de ulei.
Am pus pesto intr-un borcanel de 180 g si mi-au mai ramas vreo 2-3 linguri in plus. Cantitatea ramasa am mancat-o la cina pe paine, cu rosii. (era fain cu paine prajita dar pe caldura asta n-am vurt sa fac caldura si mai mare cu prajitorul)

Tre sa spun ca a iesti foarte buna. Sincer nu ma asteptam. Ma si miram ce gust poate sa aibe combinatia dintre nuca, usturoi, busuioc, cascaval!?!?! Dar e surpinzator de buna. Abia astept sa mananc cu paste.


Pesto este delicios pe paste sau pe paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci