Sos pentru spaghete

Toate legumele se taie in bucati mari. Se prajeste ceapa, apoi se adauga cateii de usturoi. Cind totul s-a aurit, se adauga ardeii grasi si dovleceii.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ulei de floarea soarelui presat la rece
  • ceapa
  • usturoi
  • pulpa de rosii
  • ardei gras
  • dovlecel
  • frunze proaspete de busuioc si rozmarin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Toate legumele se taie in bucati mari. Se prajeste ceapa, apoi se adauga cateii de usturoi. Cind totul s-a aurit, se adauga ardeii grasi si dovleceii. Dupa ce ultimele doua componente se inmoaie, se adauga si pulpa de rosii si se fierbe la foc mic pina cind amestecul scade. Inainte de a stinge focul, se adauga frunzele, sarea si piperul (dupa gust). Se lasa putin sa se raceasca, apoi se mixeaza lejer, fara sa se toace complet legumele. Sosul se poate pastra si la congelator.
Se poate servi si cu alte preparate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii