Ketchup

Se stoarce sucul de la rosii. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei cu sare. Cand a devenit transparenta se adauga apa rece. Am pus in robo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2300 gr suc de rosii proaspat stors (am dat rosiile prin masina de bulion de 4 ori pt ca la prima tura iese mai mult apa iar la ultimele ture iese pasta de rosii care e cea mai buna)
  • 300 gr ceapa
  • 100 ml ulei
  • 600 gr ardei kapia copti
  • 200 ml apa
  • 100 ml otet
  • 300 gr zahar
  • sare
  • piper si alte condimente:foi de dafin (am avut si proaspete si uscate)
  • scortisoara
  • cuisoare
  • nucsoara
  • ghimbir
  • oregano
  • salvie
  • usturoi granule si usturoi proaspat ras

Mod de preparare

Se stoarce sucul de la rosii.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei cu sare.

Cand a devenit transparenta se adauga apa rece.

Am pus in robot ceapa impreuna cu ardeii copti si le-am maruntit.

Intre timp am pus sucul de rosii la fiert. Amestecul de ardei si ceapa l-am turnat peste sucul de rosii si am lasat sa fiarba.

Intre timp am pus frunze de telina pe care leam legat cu o ata ca sa nu trebuiasca sa pescuiesc la final, iar restul de condimente le-am pus intrun saculet de tifon ca sa dea gust dar sa le pot scoate la sfarsit.

Am pus zaharul si otetul si am lasat sa fiarba pana a scazut putin.

La sfarsit am pus 3 aspirine si le-am pus in sticle.

Din aceste cantitati mi-a iesit 2,7 l de ketchup.
Pofta buna!

Reteta Ketchup a fost propusa de Misha. pe forum culinar.ro

Alte retete cu suc de rosii: Sos de rosii cu usturoi

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...