Pasta de ardei cu rosii

Pasta de ardei cu rosii este un sos ce poate fi folosit atat la felurile de mancare cu carne, cat si la masa, drept garnitura.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 20 de ardei capia rosii
  • 2 kg rosii
  • sare dupa gust
  • 1 aspirina la 1 kg de lichid

Mod de preparare

Ardeii si rosiile se spala bine. Intre timp punem o oala cu apa la foc, punem rosiile cateva minute, apoi le curatam de pielite. Le dam prin blender (robot, masina de tocat), apoi le trecem prin strecuratoare sa ramana numai sucul.

La fel procedam si cu ardeii spalati si curarati de cotoare, care se dau prin masina de tocat. Intr-o oala mare punem ardeii si sucul de rosii la fiert la foc mic (sa nu se lipeasca) pana pasta ajunge la consistenta dorita. Adaugam sare dupa gust (eu nu pun foarte multa sare). Punem intr-un castronel atatea aspirine cati litri de suc avem. Punem o parte din lichid si lasam sa se topeasca aspirina, apoi punem aspirina cu sucul peste toata cantitatea de pasta. Punem bulionul in borcanele sau in sticle curate si uscate. Punem capacul si depozitam in camara.


Pasta de ardei cu rosii se poate servi la diverse preparate.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Lichior de menta

O bautura delicioasa, aromata, numai buna servita rece. Necesita timp de asteptare pana este gata, dar merita. Optional...

Lichior de menta
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii