Sos de migdale spaniol

Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se raceasca. Un sfert din cantitate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 ceasca migdale (75 gr)
  • 2 lingurite ulei de masline
  • o ceapa mare
  • tocata marunt
  • o lingurita paprika
  • o lingurita praf usturoi sau usturoi tocat marunt
  • sofran
  • o cana jumatate rosii curatate de coaja si taiate (280 gr)
  • sare
  • piper
  • o cana vin alb
  • un sfert de ceasca (15g) firmituri de piine

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se raceasca. Un sfert din cantitate se lasa deoparte, pentru ornare. Se dau migdalele prin masina de tocat sau se taie marunt. Intr-un vas, se incinge uleiul. Se soteaza ceapa pina se inmoaie, cam 8 minute. Se adauga paprika, usturoiul, firmiturile de piine, sofranul si se soteaza 3 minute. Se adauga rosiile, vinul si se lasa la foc mediu, amestecind din cind cin in cind, pina se ingroasa (5 -8 minute). Se sareaza si se pipereaza.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!