Se pun intr-o cratita cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, putin cimbru si o frunza de dafin. Se tin pe foc, amestecand pana ce ce
Se pun intr-o cratita cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, putin cimbru si o frunza de dafin. Se tin pe foc, amestecand pana ce ceapa si morcovul incep sa se rumeneasca.
Se adauga o lingura de faina si se amesteca mereu ca sa prinda si faina culoare. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne.
Se adauga un pahar de vin alb, o lingura de bulion de rosii si, daca avem, citeva cozi de ciuperci bine spalate. Se tine sa fiarba la foc potrivit, amestecand ca sa nu se prinda de fund.
Se mai toarna incet inca o ceasca de zeama de carne si din cand in cand se ia cu o lingura pielita ce se formeaza la suprafata, prin ridicarea untului.
Se trece prin sita inainte de intrebuintare.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete:
Clatite cu ciuperci
Mancare de urzici
Mancare de mazare cu pui
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii