Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

• spalati si curatati telina, morcovii si pastarnacul• taiati-le cuburi potrivite si puneti-le la fiert in apa cu sare

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • rosii - 2 kg
  • pastarnac - 1 buc
  • telina - 1 buc (mica)
  • busuioc proaspat - 1213 frunze
  • fresh de portocale - cca 1 litru
  • zahar brun - 1 lingurita
  • morcovi - 2 buc
  • parmezan ras - 100 g
  • crutoane - dupa preferinta
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• spalati si curatati telina, morcovii si pastarnacul
• taiati-le cuburi potrivite si puneti-le la fiert in apa cu sare
• taiati rosiile cuburi si cand celelalte legume sunt cca ¾ fierte, adaugati si rosiile
• cand acestea s-au inmuiat, luati oala de pe foc si scurgeti lichidul intr-un castron
• mixati compozitia cu blenderul Breville Hand Blender, adaugand putina zeama din cea in care au fiert legumele si nu in ultimul rand fresh-ul de portocale – supa nu trebuie sa fie nici foarte cremoasa, dar nici lichida
• adaugati zaharul brun, sarea, piperul si busuiocul 
• mixati inca o data si la sfarsit serviti cu parmezan ras si crutoane.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Gogoșari întregi murați

Pentru că nu v-am adus încă nicio rețetă de murături, m-am gândit ca în această toamnă să vin și eu cu câteva...

Gogoșari întregi murați
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii