Pasta de ardei cu rosii este un sos ce poate fi folosit atat la felurile de mancare cu carne, cat si la masa, drept garnitura.
Ardeii si rosiile se spala bine. Intre timp punem o oala cu apa la foc, punem rosiile cateva minute, apoi le curatam de pielite. Le dam prin blender (robot, masina de tocat), apoi le trecem prin strecuratoare sa ramana numai sucul.
La fel procedam si cu ardeii spalati si curarati de cotoare, care se dau prin masina de tocat. Intr-o oala mare punem ardeii si sucul de rosii la fiert la foc mic (sa nu se lipeasca) pana pasta ajunge la consistenta dorita. Adaugam sare dupa gust (eu nu pun foarte multa sare). Punem intr-un castronel atatea aspirine cati litri de suc avem. Punem o parte din lichid si lasam sa se topeasca aspirina, apoi punem aspirina cu sucul peste toata cantitatea de pasta. Punem bulionul in borcanele sau in sticle curate si uscate. Punem capacul si depozitam in camara.
Pasta de ardei cu rosii se poate servi la diverse preparate.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii