Bors de fasole verde

Fasolea se curata de ate,se rupe in trei si se pune sa fiarba in 2l apa cu sare.Celelalte legume se rad,se spala si se taie foarte subtire sau se dau

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g fasole
  • un morcov
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina
  • 2 ardei grasi
  • 6-7 cepe verzi
  • 3 rosii
  • sare
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • smantana
  • 1 l bors

Mod de preparare

Fasolea se curata de ate,se rupe in trei si se pune sa fiarba in 2l apa cu sare.Celelalte legume se rad,se spala si se taie foarte subtire sau se dau pe razatoarea mare.Ceapa si patrunjelul verde se toaca,rosiile se curata de pielite si seminte si se toaca cubulete.Se pun legumele pregatite in oala,cu o lingura cu unt,pe foc mic,sa se inmoaie bine,apoi se adauga fasolea aproape fiarta,impreuna cu apa in care a fiert si se lasa sa fiarba.Se adauga bors cald,dupa gust,si se drege cu un galbenus amestecat cu 3linguri de smantana.

Se serveste cu ardel iute, fierbinte

Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...