Bors de gaina cu loboda si taitei

Pentru bors de gaina cu loboda si taitei se curata gaina, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece in care s-a pus ceapa si sarea.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2
  • 5 l apa
  • 1 l bors
  • 1 gaina mijlocie
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura loboda
  • marar
  • patrunjel
  • leustean
  • taitei (1 ou
  • sare
  • faina cit cuprinde)

Mod de preparare

Pentru bors de gaina cu loboda si taitei se curata gaina, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece in care s-a pus ceapa si sarea. In timp ce gaina fierbe se pregatesc taiteii : oul se amesteca cu lapte sau apa, putina sare si faina cit cuprinde. Se face un aluat potrivit de tare din care se intinde o foaie subtire, cam cit muchia cutitului din care se taie taitei foarte subtiri. Cand gaina este fiarta, se strecoara supa si se adauga taiteii; se fierb in cateva minute. Separat se fierbe borsul, se adauga peste taiteii fierti, se pune gaina taiata in bucati si verdeata taiata marunt. Se mai da un clocot si borsul este gata.


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii