Bors de gaina cu loboda si taitei

Pentru bors de gaina cu loboda si taitei se curata gaina, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece in care s-a pus ceapa si sarea.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2
  • 5 l apa
  • 1 l bors
  • 1 gaina mijlocie
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura loboda
  • marar
  • patrunjel
  • leustean
  • taitei (1 ou
  • sare
  • faina cit cuprinde)

Mod de preparare

Pentru bors de gaina cu loboda si taitei se curata gaina, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece in care s-a pus ceapa si sarea. In timp ce gaina fierbe se pregatesc taiteii : oul se amesteca cu lapte sau apa, putina sare si faina cit cuprinde. Se face un aluat potrivit de tare din care se intinde o foaie subtire, cam cit muchia cutitului din care se taie taitei foarte subtiri. Cand gaina este fiarta, se strecoara supa si se adauga taiteii; se fierb in cateva minute. Separat se fierbe borsul, se adauga peste taiteii fierti, se pune gaina taiata in bucati si verdeata taiata marunt. Se mai da un clocot si borsul este gata.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide