Bors de legume

Se curata zarzavatul si se taie fideluta cubulete, la fel ca ceapa. Se incinge uleiul si se caleste morcovul si ceapa, apoi se pun si celelalte zarzav

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 l apa
  • 1 l bors
  • 2 buc. morcovi
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1 buc. pastirnac
  • 1 buc. ceapa
  • 2 buc. cartofi
  • citeva frunze de varza
  • putina fasole verde
  • 150 gr. mazare verde
  • 1 dovlecel mic
  • 3-4 buchetele conopida
  • 1 buc. ardei gras
  • 3 buc. rosii
  • 1 dl. ulei sau 100 gr. unt
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri smintina
  • leustean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata zarzavatul si se taie fideluta cubulete, la fel ca ceapa. Se incinge uleiul si se caleste morcovul si ceapa, apoi se pun si celelalte zarzavaturi si se inabusa bine. Se toarna o ceasca de apa calda si se fierbe inabusit. Se sareaza, se pipereaza si cind zarzavaturile sint aproape fierte se adauga rosiile decojite si taiate marunt. Se mai da intr-un clocot si se adauga borsul fiert si strecurat. Se pune leusteanul taiat marunt si dupa ce a dat un clocot se trage deoparte oala si se drege borsul cu galbenusurile batute cu smintina.
Se serveste cu saleuri de chimen

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...