Bors de loboda cu cartofi si smantana

Pentru bors de loboda cu cartofi si smantana morcovul, patrunjelul si telina curatate, spalate si taiate fideluta sau date pe razatoare impreuna cu ceapa curatate si taiate marunt.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l apa
  • 1 litru bors
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 500 h loboda (8 - 10 legaturi)
  • 1 ou
  • 4-5 linguri smantana
  • sare

Mod de preparare

Pentru bors de loboda cu cartofi si smantana morcovul, patrunjelul si telina curatate, spalate si taiate fideluta sau date pe razatoare impreuna cu ceapa curatate si taiate marunt, se pun la fiert in apa rece. Cand sint aproape fierte, se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Loboda se curata, se spala, se taie dupa dorinta (mai mare sau mai marunta), se pune in oala, se mai da cateva clocote si se sareaza dupa gust. Se adauga borsul fiert separat si se mai da un clocot impreuna. Apoi se bate oul intr-o farfurie, cu smantana, adaugind putin cite putin zeama din bors. Cand s-a subtiat suficient, se toarna peste bors si dupa 5 minute se ia oala de pe foc.


Se serveste mai ales rece.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta invartita cu mere si nuci

Nu mai e nici un secret ca eu sunt indragostita iremediabil de toate deserturile care contin fruncte, dar aici ma refer la...

Placinta invartita cu mere si nuci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii