Bors de perisoare

Ss pune carnea tocata intr-o farfurie adinca, se amesteca cu felia de piine inmuiata si bine farimitata, cu un ou crud, verdeata tocata, un cartof dat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/3 kg carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ceasca de orez
  • 2 rosii decojite
  • 1 l bors
  • leustean
  • 1 pahar de smintina
  • 1 ou crud
  • piine
  • verdeata

Mod de preparare

Ss pune carnea tocata intr-o farfurie adinca, se amesteca cu felia de piine inmuiata si bine farimitata, cu un ou crud, verdeata tocata, un cartof dat prin masina de tocat impreuna cu ceapa, si jumatate din cantitatea de orez.

Amestecul se sareaza si se omogenizeaza, se fac perisoare cu mina umeda si se pun sa fiarba intr-un litru de supa de carne.

Cind orezul din perisoare s-a inmuiat, se adauga restul de orez bine ales si spalat in apa rece, rosiile taiate felii subtiri si sare dupa gust.

Se lasa sa mai fiarba douazeci de minute. Se adauga borsul fiert si spumuit, se parfumeaza cu leustean tocat si se ia oala de pe foc.

Borsul se drege cu smintina si se serveste foarte cald.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Ciorba de varza cu rosii

Ciorba de peste

Ciorba de perisoare a la grec

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de ciocolata Express

Anul acesta am vrut sa muncesc cat mai putin la tortul de ziua mea asa ca am cautat sa fac un blat super rapid si o crema si...

Tort de ciocolata Express
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca