Bors din carne de miel

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari, se pune la fiert cu apa rece cat s-o acopere. Se spumuieste cand carnea a dat in clocot, se adauga z

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de miel
  • 12 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca de orez
  • leustean tocat
  • 1 telina mica
  • 1 pahar de smantana
  • 1 l de bors
  • 1 lingura de bulion sau 2 rosii
  • sare

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari, se pune la fiert cu apa rece cat s-o acopere. Se spumuieste cand carnea a dat in clocot, se adauga zarzavatul si ceapa tocate marunt, sare si se continua fierberea. Cand carnea este fiarta, se adauga orezul fiert separat, apoi bulionul sau rosiile taiate felii subtiri si se mai fierb impreuna zece minute. Se acreste cu bors fiert separat si spumuit, se parfumeaza cu leustean tocat fin si se drege cu ou si smantana batute bine.
Borsul de miel se serveste foarte cald.

Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Ciorba de pui a la grec

Supa mazare

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa