Bors din carne de pui

Se spala puiul, se curata, se trece pe flacara mare si se freaca usor cu malai. Se mai spala o data, se taie bucati, apoi se pune la fiert in apa rece

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mic
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 ardei gras
  • sare
  • 100 g taitei
  • 1 pahar de smintina
  • 1 ceasca de sos de rosii
  • 1 l bors
  • leustean

Mod de preparare

Se spala puiul, se curata, se trece pe flacara mare si se freaca usor cu malai. Se mai spala o data, se taie bucati, apoi se pune la fiert in apa rece cit sa-l acopere.

Se spumuieste cind da in clocot, apoi se adauga zarzavatul de supa taiat fideluta si ceapa tocata marunt. Cind zarzavatul a fiert, se sareaza dupa gust si se acreste cu bors fiert separat.

Se adauga sosul de rosii, leusteanul tocat si taiteii fierti si scursi. Se fierbe totul inca zece minute, dupa care se ia oala de pe foc.

Borsul se drege dupa un sfert de ora, cu smintina si ou batute cu bors fierbinte.
Se serveste cald, cu ardei iute alaturi.

Alte retete

recomandate:

Supa de linte

Ciorba de fasole verde

Ciorba de carne de porc

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos