Bors din carne de pui cu fasole verde

Se curata puiul, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cat sa-l acopere. Cand da in clocot se spumuieste, dupa care se alege fasole

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2/2 pui mare sau 1 pui mic
  • 1/2 kg fasole verde
  • 1 l bors
  • 1 pahar de smantana
  • sare
  • leustean tocat
  • 2 rosii decojite
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Se curata puiul, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cat sa-l acopere. Cand da in clocot se spumuieste, dupa care se alege fasolea de codite si varfuri, se rupe bucati de 2-3 cm, se taie fideluta pe lungul pastaii, se spala in apa rece si se pune sa fiarba impreuna cu carnea. Cand fasolea s-a inmuiat se pune la fiert o ceapa tocata marunt, se adauga sare si se lasa sa fiarba douazeci de minute, apoi se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri.

Se acreste cu bors fiert si spumuit, se parfumeaza cu leustean tocat si se drege cu smantana batuta cu bors fierbinte.
Se serveste cald, cu ardei iute alaturi.

Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Ciorba spanac

Supa mazare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii