Bors din carne de pui cu fasole verde

Se curata puiul, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cat sa-l acopere. Cand da in clocot se spumuieste, dupa care se alege fasole

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2/2 pui mare sau 1 pui mic
  • 1/2 kg fasole verde
  • 1 l bors
  • 1 pahar de smantana
  • sare
  • leustean tocat
  • 2 rosii decojite
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Se curata puiul, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cat sa-l acopere. Cand da in clocot se spumuieste, dupa care se alege fasolea de codite si varfuri, se rupe bucati de 2-3 cm, se taie fideluta pe lungul pastaii, se spala in apa rece si se pune sa fiarba impreuna cu carnea. Cand fasolea s-a inmuiat se pune la fiert o ceapa tocata marunt, se adauga sare si se lasa sa fiarba douazeci de minute, apoi se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri.

Se acreste cu bors fiert si spumuit, se parfumeaza cu leustean tocat si se drege cu smantana batuta cu bors fierbinte.
Se serveste cald, cu ardei iute alaturi.

Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Ciorba spanac

Supa mazare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu slaninuta la cuptor

Am gasit la bucataras Gaby_d aceasta reteta pe care am modificat-o foarte usor.Mi-a placut la nebunie!! E usor de facut,...

Omleta cu slaninuta la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca