Bors pescaresc

Capetele si cozile de peste se curata si se spala. Morcovii, patrunjelul, pastarnacul, telina si ceapa se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoar

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr capete si cozi de peste
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr ceapa
  • 50 gr telina
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura leustean
  • 700 ml bors
  • 30 gr pasta de rosii
  • 50 gr pastarnac
  • 300 gr rosii
  • sare

Mod de preparare

Capetele si cozile de peste se curata si se spala. Morcovii, patrunjelul, pastarnacul, telina si ceapa se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Leusteanul, mararul si patrunjelul se taie marunt. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de rosii se dileaza cu putina apa. Morcovii, telina, patrunjelul, pastarnacul si ceapa se fierb in apa clocotita cu putina sare. Dupa ce legumele au fiert, se adauga pasta de rosii si borsul. Dupa 5 minute de fierbere se adauga pestele si se continua fierberea. Se adauga rosiile, mararul, jumatate din cantitatea de patrunjel si sarea.
Se serveste fierbinte.

Alte retete:

Friptura de vita la cuptor

Ciorba radauteana

Rulada de porc

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide