Bors pescaresc cu multe legume

Pentru borsul pescaresc cu multe legume capetele si cozile de peste se curata si se spala. Se scot osul amar si urechile.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • capete si cozi de peste - 700 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • pastarnac radacina - 100 g
  • leustean verde - 1 legatura
  • marar verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • pasta de tomate - 50 g
  • bors - 750 ml
  • sare dupa gust
  • rosii proaspete/conserva - 400 g/200 g
  •  

Mod de preparare

Pentru borsul pescaresc cu multe legume capetele si cozile de peste se curata si se spala. Se scot osul amar si urechile. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul, telina si ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Leusteanul, morcovul si patrunjelul se spala, se taie fin. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 75 ml de apa. Morcovii, telina, patrunjelul radacina, pastarnacul si ceapa se fierb in apa clocotita cu sare. Cand legumele sunt fierte, se adauga pasta de tomate si bors. Dupa 5 minute de fiert se adauga bucatile de peste si se continua fierberea. Se adauga rosii, marar verde, leustean verde, jumatate din cantitatea de patrunjel verde si sare.

Borsul pescaresc cu multe legume se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...