Bors pescaresc (oceanic)

Borsul se fierbe, se oparesc rosiile si se cojesc, se toaca zarzavatul si se caleste sau se pune la brezat. Se dauga borsul, rosiile concasate, se dr

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • bors
  • peste oceanic de mai multe feluri
  • otet
  • lamaie
  • sare
  • piper
  • sos de peste
  • leustean
  • rosii pruna
  • ceapa dulce
  • telina verde
  • ceapa verde
  • sparanghel alb
  • jalapeno
  • ardei gras verde
  • bacon sau pastrama afumata

Mod de preparare

Borsul se fierbe, se oparesc rosiile si se cojesc, se toaca zarzavatul si se caleste sau se pune la brezat.

Se dauga borsul, rosiile concasate, se drege si se asezoneaza.

Se adauga pestele taiat cuburi, verdeata, se acopera oala cu capac si se lasa la fiert.

Se asteapta 20 minute, apoi se serveste borsul in castroane de lut ars sau din lemn, se aduga dupa placere: tarhon, mujdei de usturoi sau lamaie. Se serveste cu vinuri albe seci sau demiseci.
Il recomand seara, intre 17-19.


Neaparat ardei iute proaspat sau murat, mamaliga si galuste din gris, cartofi fierti in coaja si orez etc drept garnitura

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide