Bors rusesc cu carne si legume

Borsul rusesc cu carne si legume este o supa foarte consistenta si delicioasa cu multe ingrediente. Carnea spalata se taie bucati potrivite si se pune la fiert.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l de apa
  • 1 l de bors
  • 500 g carne cu os
  • 100 g slanina
  • 1 morcov mic
  • o telina mica
  • patrunjel
  • o ceapa
  • ¼ varza mica
  • o sfecla mica
  • 3 cartofi
  • 10 pastai de fasole
  • 1 ardei gras
  • 4-5 rosii
  • 150 g unt
  • 100 g smantana
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper
  • leustean
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Borsul rusesc cu carne si legume este o supa foarte consistenta si delicioasa cu multe ingrediente. Carnea spalata se taie bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a dat in clocot, se ia spuma, continuand fierberea la foc moale cu vasul acoperit, apoi separat se curata si se spala zarzavaturile. Ceapa se taie marunt si se adauga la carnea care fierbe, dupa care se adauga fasolea, morcovul, patrunjelul, telina si sfecla taiate feliute sau date pe razatoare. Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte, se adauga varza taiata felii si cartofii taiati cubulete.
Separat, se fierb rosiile, se dau prin sita si se adauga cand zarzavaturile sunt fierte. intr-o tigaie, se prajeste putin slanina, apoi se toarna in oala, se potriveste de sare si se mai da un clocot, se trage oala deoparte si se presara leusteanul tocat. Din sfecla rosie, rasa se opareste putin, se presara cu sare si se stropeste cu otet. Inainte de a se servi se strecoara sfecla si cu zeama obtinuta se coloreaza borsul rusesc, se bate galbenusul cu smantana, dregem borsul si presaram patrunjel tocat marunt.


Borsul rusesc se serveste cald.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa