Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video

Alaturi de taieteii de casa, ciorba de pui va avea gustul perfect pentru mesele in familie

Portii
8
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ pui
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • ½ telina
  • 1 pastarnac
  • 400 g rosii in bulion
  • 200 ml bors
  • sare
  • verdeata proaspata: patrunjel, leustean
  • Pentru taietei:
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 1 lingura de ulei
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Mai intai portioneaza puiul si pune-l la fiert in apa rece.

Curata legumele pentru ciorba si toaca-le marunt.

Aduna spuma formata la suprafata si apoi adauga legumele in ciorba.

Lasa sa fiarba la foc mic pana ce carnea este fiarta si pregateste intre timp taieteii.

Bate ouale cu sare si ulei, apoi adauga faina.

Framanta aluatul pana devine elastic, presara faina pe masa si intinde o foaie subtire de tot.

Pune putina faina peste foaia de taietei, apoi ruleaz-o si taie taietei subtiri cu un cutit bine ascutit.

Lasa taieteii deoparte si adauga rosiile in ciorba, apoi mai lasa sa dea cateva clocote.

Pune borsul si cand incepe sa fiarba din nou adauga taieteii

Ciorba de pui este gata, nu imi mai ramane decat sa ii presar leusteanul tocat deasupra.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide