Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de dovleac

Ingrediente

  • 1 dovleac micut
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • o felie groasa de telina
  • 1 pastarnac mic
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri de ulei
  • smantana optional

Mod de preparare

Dovleacul se curate de coaja si se taie bucati, la fel si celelalte legume, se curata, se taie bucati (mai putin ceapa, se lasa intreaga) si se pun la fiert in apa cat sa le acopere.

Dupa ce au fiert legumele (dupa 25-30 de minute), se pun in blender si se mixeaza pana se face o crema. Se mai adauga din zeama de legume in functie de cat de groasa se doreste a fi supa crema.

Se pun 2-3 linguri de ulei, sare, piper, dupa gust si smantana optional.

Se serveste calda cu putina verdeata presarata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc