Bors rusesc cu spanac

Pentru bors rusesc cu spanac carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Ceapa uscata si verde se curata, se spala, se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 400 g
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • ceapa - 100 g
  • spanac - 500 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa verde - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • cartofi - 250 g
  • sfecla rosie - 100 g
  • rosii proaspete/conserva - 250g/125g
  • marar - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ulei - 50 ml
  • bors - 750 ml
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • sare dupa gust
  •  

Mod de preparare

Pentru bors rusesc cu spanac carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Ceapa uscata si verde se curata, se spala, se taie marunt. Morcovii, telina si sfecla se curata si se dau prin razatoare. Spanacul se curata, se spala, se opareste si se taie. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Mararul si patrunjelul se spala, se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Carnea se fierbe in cca 1,500 l de apa cu sare si se spumeaza. Cand carnea este fiarta pe jumatate, se adauga legumele (morcovii, telina, ceapa) inabusite in ulei si cuburile MAGGI. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga cartofi, sfecla rosie, ceapa verde, spanac si se mai fierb impreuna 10 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga rosii, bors si jumatate din cantitatea de marar.

Borsul rusesc cu spanac se serveste fierbinte, cu smantana, patrunjel si marar verde deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...