Ciorba ardeleneasca cu carne

Aceasta reteta de ciorba ardeleneasca cu carne o gasiti pe culinar.ro, alaturi de alte retete cu carne. Pentru aceasta ciorba aveti nevoie de carne de porc, morcovi, patrunjel, ulei, cartofi, ardei, rosii si orez.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr carne de porc
  • 3 morcovi mari
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 2 cartofi
  • 2 ardei grasi
  • 100 gr orez
  • 4-5 buchetele conopida
  • 2 linguri delikat
  • sare
  • piper
  • sare de lamaie
  • smantana
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Se rad 2 morcovi si o radacina de patrunjel marunt, iar morcovul ramas si radacina de patrunjel se taie rondele. Se pun 2 linguri de ulei intr-o oala si se lasa la incins. Se adauga la calit morcovii si patrunjelul, apoi se adauga apa si cand incep sa fiarba se adauga carnea taiata cubulete. Spre sfarsitul fierberii se adauga cartofii taiati cubulete si 2 linguri de concentrat de legume. Se taie 2 ardei marunt si se adauga in oala de ciorba. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se fierb separat buchetelele de conopida, apoi se adauga in oala de ciorba. Se adauga orezul si cand toate ingredientele au fiert se pune o lingurita de sare de lamaie si smantana batute cu cele 2 galbenusuri.


Ciorba se serveste fierbinte.

Alte retete culinare:

Ciorba radauteana

Ciorba de miel

Supa de rosii

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...