Ciorba ardeleneasca cu loboda si smantana

Ciorba ardeleneasca cu loboda si smantana este o ciorba de legume mai consistenta. Loboda se curata, se spala si se taie fasii.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 1 l sau 1 l apa
  • 3 cuburi MAGGI de vita
  • loboda - 800 g
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • telina radacina - 50 g
  • ceapa verde - 100 g
  • tarhon verde - 30 g
  • ulei - 50 ml
  • iaurt/smantana - 200 g/100 g
  • oua - 2 galbenusuri
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • orez - 30 g
  • otet - 30 ml
  • sare dupa gust
  •  

Mod de preparare

Ciorba ardeleneasca cu loboda si smantana este o ciorba de legume mai consistenta. Loboda se curata, se spala si se taie fasii. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se curata de impuritati, se spala si se fierbe. Tarhonul se spala, se opareste si se taie marunt. Ceapa verde si patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece; se separa albusurile de galbenusuri. Se prepara supa de oase, care se fierbe impreuna cu morcovii, ceapa si telina inabusite in ulei. Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga ceapa verde, orezul si loboda. Dupa 5 minute de fierbere, se pune otet si compozitia de oua, iaurt, tarhon si sare; se mai fierb 5 minute.

Ciorba ardeleneasca cu loboda si smantana se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...