Ciorba bulgareasca

Ciorba bulgareasca este o reteta de post usoara, revigoranta, atat in caldura verii cat si in zilele racoroase de iarna.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125g ceapa
  • 250g rosii proaspete
  • 250g cartofi
  • 5g ardei iute
  • 25ml ulei
  • 50g fidea
  • 2g boia de ardei dulce
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Ciorba bulgareasca este o reteta de post usor si rapid de preparat astfel:
Ceapa se curata, se spala, se taie si se opareste. Rosiile se spala si se taie felii. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mici. Ardeiul iute se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata si se toaca marunt. Cartofii, ceapa si ardeiul se inabusa in ulei cu 50 ml apa; se adauga boia de ardei dulce, sare, cca 1,5 l apa si se fierbe 10 minute. Inainte de sfarsitul fierberii se adauga la ciorba bulgareasca fideaua si jumatate din patrunjelul verde.


Ciorba bulgareasca se serveste fierbinte, cu restul de patrunjel verde deasupra.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...