Ciorba cu carne de vita (a la grec)

Pentru ciorba cu carne de vita (a la grec) carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 400 g
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • oua - 2 galbenusuri
  • orez - 50 g
  • telina radacina - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • pastarnac radacina - 100 g
  • marar verde - 1 legatura
  • sare de lamaie si sare dupa gust
  • 2 cuburi MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru ciorba cu carne de vita (a la grec) carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala, se taie cuburi. Ouale se spala; se separa albusurile de galbenusuri. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se fierbe in cca 2 l de apa si se spumeaza. Se adauga morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa, cuburile MAGGI si se fierb impreuna. Se continua fierberea adaugand orez si compozitia de galbenus cu smantana (sau iaurt). Se adauga marar, sare de lamaie, sare si se mai fierbe 5 minute.

Ciorba cu carne de vita (a la grec) se serveste fierbinte.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...