Ciorba cu fasole verde

Ciorba cu fasole verde este o ciorba de legume traditionala. Fasolea verde se curata, se spala si se taie bucati mari. Morcovii si ceapa se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • fasole verde proaspata - 600 g
  • rosii proaspete/conservate - 250 g/125 g
  • supa de oase - 1 l sau 1 l apa
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • pasta de tomate - 50 g
  • ceapa - 100 g
  • ulei - 50 ml
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • marar verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • otet - 30 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Ciorba cu fasole verde este o ciorba de legume traditionala. Fasolea verde se curata, se spala si se taie bucati mari. Morcovii si ceapa se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Se prepara supa de oase, care se fierbe cu ceapa, morcovii si fasolea verde inabusite in ulei. Cand fasolea este aproape fiarta, se adauga pasta de tomate, rosii si marar verde. Se fierb impreuna cca 8 minute. La sfarsitul fierberii se adauga sare si otet.

Ciorba cu fasole verde se serveste fierbinte, cu smantana si patrunjel verde deasupra.

 


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...