Se pune in oala sub presiune garful afumat, dupa ce a fost taiat si spalat, zarzavaturile curatate si tocate cubulete, inclusiv rosiile fara pielite s
Se pune in oala sub presiune garful afumat, dupa ce a fost taiat si spalat, zarzavaturile curatate si tocate cubulete, inclusiv rosiile fara pielite si boabele de piper, se lasa circa 1 ora sa fiarba, dupa care se raceste oala, se scoate capacul si se dezoseaza afumatura. Se pune din nou la fiert fara capac si cand da in clocot, se adauga orezul curatat si spalat. Intre timp se bat cele 2 oua intr-un vas in care adaugam si zeama de lamaie sau otetul si cand orezul este fiert, se drege ciorba cu acest amestec. Se da in clocot si se ia de pe foc. Dupa 10 minute se presara verdeata tocata marunt.
Calduta cu ardei iute.
Noi preferam mancarea de varza proaspata pe care o acrim in timpul pregatirii, pe cea acrita de toamna o folosim pentru sarmale.
Varza dulce cu carnati afumatiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura