Ciorba de burta

Intr-o oala de 8-10 kg se pun la fiert osul, ceapa intreaga, morcovul intreg, telina si patrunjelul cu o lingurita de sare. Se fierb pana morcovul si

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg burta gata fiarta
  • 800g. smantana
  • 5 galbenusuri crude
  • 5 linguri faina alba
  • 1 os de vita (pt gust)
  • usturoi
  • otet
  • patrunjel verde
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • telina

Mod de preparare

Intr-o oala de 8-10 kg se pun la fiert osul, ceapa intreaga, morcovul intreg, telina si patrunjelul cu o lingurita de sare. Se fierb pana morcovul si carnea de pe os sunt fierte. Se strecoara zeama, se clateste oala si se pun din nou la fiert in zeama, burta taiata felii lungi si sare dupa gust. Cat timp se fierbe ciorba de burta, se pune intr-un castron de ~3 kg smantana, galbenusurile si faina si se bat bine cu mixerul. Cand ciorba de burta fierbe se pune din compozitie cate un polonic in oala, se amesteca continuu. Ciorba de burta se lasa sa fiarba 5-10 min se pune mujdeiul si otet dupa gust.


Ciorba de burta se serveste cu smantana si mujdei.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi

Am pregătit această prăjitură în aşteptarea nepoţeilor mei, Iorgo şi Efi, aşa că ce nume era mai potrivit...

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca