Ciorba de burta

Intr-o oala de 8-10 kg se pun la fiert osul, ceapa intreaga, morcovul intreg, telina si patrunjelul cu o lingurita de sare. Se fierb pana morcovul si

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg burta gata fiarta
  • 800g. smantana
  • 5 galbenusuri crude
  • 5 linguri faina alba
  • 1 os de vita (pt gust)
  • usturoi
  • otet
  • patrunjel verde
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • telina

Mod de preparare

Intr-o oala de 8-10 kg se pun la fiert osul, ceapa intreaga, morcovul intreg, telina si patrunjelul cu o lingurita de sare. Se fierb pana morcovul si carnea de pe os sunt fierte. Se strecoara zeama, se clateste oala si se pun din nou la fiert in zeama, burta taiata felii lungi si sare dupa gust. Cat timp se fierbe ciorba de burta, se pune intr-un castron de ~3 kg smantana, galbenusurile si faina si se bat bine cu mixerul. Cand ciorba de burta fierbe se pune din compozitie cate un polonic in oala, se amesteca continuu. Ciorba de burta se lasa sa fiarba 5-10 min se pune mujdeiul si otet dupa gust.


Ciorba de burta se serveste cu smantana si mujdei.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...