2 kg de burta (se curata de pielite - daca are din-alea murdare, urate - aici e vorba de burta care nu e pre-fiarta, de obicei gasesti acum din-aia c
2 kg de burta (se curata de pielite - daca are din-alea murdare, urate - aici e vorba de burta care nu e pre-fiarta, de obicei gasesti acum din-aia curatata faina); se opareste, se scurge apa si se pune la fiert cu apa putina – sa fie deasa. Pentru gust bun se fierb impreuna si oase de vita (1 pachet). Cand e aproape fiarta, se pun morcovi, patrunjel, ceapa, 1 lamaie taiata julien cu tot cu coaja (va fi putin amara, cine nu suporta sa nu puna) si gogosari rosii taiati julien si se fierbe pana e moale burta (ca orice carne). Se scoate, se taie felii julien si se adauga la zeama strecurata. Se bate smantana cu faina si separat galbenusurile cu smantana si se adauga la ciorba; se sareaza. Se face mujdei de usturoi cu otet si se serveste la masa (o parte poti sa il pui si direct in ciorba inainte s-o dregi) la fel ca smantana.
Se mananca cu pofta, cu paine si cu ardei iute!
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti