Ciorba de carne si legume cu smantana

Taiem carnea si slanina cubulete. Punem slanina in ceaun si o stropim cu ulei, o prajim pana se topeste. Adaugam carnea de vita taiata marunt si o pr

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g pulpa de vita
  • 250 g spate de porc
  • 4 pulpe superioare de pui dezosate
  • 250 g pulpe de curcan fierte si afumate
  • 100 g slanina afumata
  • 3 linguri boia
  • 2-3 morcovi
  • 200 g ciuperci
  • 250 g varza acra
  • Sare
  • piper negru macinat
  • 250 g mazare
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 catei usturoi
  • 400 ml lapte
  • cateva linguri vin alb sec

Mod de preparare

Taiem carnea si slanina cubulete. Punem slanina in ceaun si o stropim cu ulei, o prajim pana se topeste.

Adaugam carnea de vita taiata marunt si o prajim amestecand continuu.

Presaram cu boia si acoperim ceaunul, fierbem la foc mic pana cand carnea devine moale.

Daca este necesar adaugam si putina apa, dar cu atentie intrucat este important sa se prajeasca in suc propriu. Adaugam carnea de porc si le fierbem impreuna 1 ora. Curatam legumele si le taiem, morcovii in bucati mai mari, iar rosiile si ardeii in cubulete.

Taiem rondele cartofii. Spalam putin varza si scurtam frunzele, adaugam totul peste carne.

Turnam atata apa cat sa acopere ingredientele, condimentam cu boia si piper.

La sfarsit adaugam mazarea, ciupercile, frunzele de patrunjel si usturoiul pisat si fierbem pana e gata. Condimentam cu smantana si vin la care adaugam un polonic de zeama din ceaun, turnam amestecul in supa si lasam sa dea in clocot.
Alte retete de ciorbe gasiti mai jos:

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!