Ciorba de carne si legume cu smantana

Taiem carnea si slanina cubulete. Punem slanina in ceaun si o stropim cu ulei, o prajim pana se topeste. Adaugam carnea de vita taiata marunt si o pr

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g pulpa de vita
  • 250 g spate de porc
  • 4 pulpe superioare de pui dezosate
  • 250 g pulpe de curcan fierte si afumate
  • 100 g slanina afumata
  • 3 linguri boia
  • 2-3 morcovi
  • 200 g ciuperci
  • 250 g varza acra
  • Sare
  • piper negru macinat
  • 250 g mazare
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 catei usturoi
  • 400 ml lapte
  • cateva linguri vin alb sec

Mod de preparare

Taiem carnea si slanina cubulete. Punem slanina in ceaun si o stropim cu ulei, o prajim pana se topeste.

Adaugam carnea de vita taiata marunt si o prajim amestecand continuu.

Presaram cu boia si acoperim ceaunul, fierbem la foc mic pana cand carnea devine moale.

Daca este necesar adaugam si putina apa, dar cu atentie intrucat este important sa se prajeasca in suc propriu. Adaugam carnea de porc si le fierbem impreuna 1 ora. Curatam legumele si le taiem, morcovii in bucati mai mari, iar rosiile si ardeii in cubulete.

Taiem rondele cartofii. Spalam putin varza si scurtam frunzele, adaugam totul peste carne.

Turnam atata apa cat sa acopere ingredientele, condimentam cu boia si piper.

La sfarsit adaugam mazarea, ciupercile, frunzele de patrunjel si usturoiul pisat si fierbem pana e gata. Condimentam cu smantana si vin la care adaugam un polonic de zeama din ceaun, turnam amestecul in supa si lasam sa dea in clocot.
Alte retete de ciorbe gasiti mai jos:

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Steluțe sărate a la Timea

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...

Steluțe sărate a la Timea
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca