Ciorba de cartofi si sfecla

Ciorba de cartofi si sfecla este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Se curata sfecla, se taie ca taiteii si se fierbe intr-o oala cu un morcov intreg si o ceapa taiata marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l apa
  • 1 l bors
  • zarzavat de supa
  • verdeata
  • 1 ardei gras
  • 1 sfecla cam de 500 g
  • 250 g carofi
  • 3 rosii mijlocii
  • sare.

Mod de preparare

Ciorba de cartofi si sfecla este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Se curata sfecla, se taie ca taiteii si se fierbe intr-o oala cu un morcov intreg si o ceapa taiata marunt. Cand sfecla este aproape fiarta, se adauga cartofii curatiti si taiati subtiri, verdeata, sare. Cand zarzavatul incepe sa se moaie, se pune borsul fiert separat si strecurat. Se lasa sa mai dea cateva clocote.
Daca vrem sa aiba o culoare frumoasa, rosie, cand ciorba este gata, se  a oala la o parte si dupa ce s-a racorit putin, se pune sfecla rasa (cruda) in strecuratoarea de macaroane si se cufunda in oala, astfel incat sfecla din strecuratoare sa fie acoperita cu zeama. Se tine un sfert de ora, pana iese culoarea din sfecla si ciorba se inroseste. Se scoate strecuratoarea cu sfecla cruda si se serveste ciorba dreasa cu ou si  smantana.


Ciorba de cartofi si sfecla se serveste dreasa cu ou si  smantana.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...