Ciorba de ciuperci este o ciorba buna pentru perioadele de post din an, fiind foarte satioasa si plina de vitamine si nutrienti.
Preparare:
Se calesc in putin ulei morcovul ras pe  razatoarea mare, ceapa taiata pestisori, radacina de pastarnac si de  telina rase mai mare si ardeiul gras pana se auresc. Eu nu le las decat  citeva minute in ulei apoi picur apa cate putina ca sa se inabuseasca.
Cand s-a inmuiat se adauga rosiile si vegeta, ciupercile si se lasa la imprietenit cu celelalte legume. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic.
In timpul acesta  se piseaza usturoiul, se toaca putin patrunjel, se cauta piperul si  sarea ca sa fie la indemana dupa ce e fiarta ciorbita.
Se adauga usturoiul, sarea si piperul, se mai lasa sa dea citeva clocote. 
Ciorba de ciuperci se serveste cu patrunjel verde tocat deasupra.
Reteta de ciorba de ciuperci a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Patrick968.