Ciorba de dovlecei cu legume

Ciorba de dovlecei este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Se pun la fiert intr-o oala cu apa, o ceapa taiata marunt, un morcov si un patrunjel intregi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l apa
  • 1 l bors
  • zarzavat de supa
  • 3 dovlecei frumosi
  • 2 rosii
  • verdeata
  • sare
  • 1 galbenus si 2 linguri smantana sau
  • 1 lingura ulei si
  • 1 lingura faina.

Mod de preparare

Ciorba de dovlecei este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Se pun la fiert intr-o oala cu apa, o ceapa taiata marunt, un morcov si un patrunjel intregi. Cand zarzavatul este fiert, se adauga borsul fiert separat, dovleceii curatati si taiati potrivit, rosiile si putin marar si patrunjel verde. Se potriveste de sare si se observa sa nu fiarba prea mult, pentru ca dovleceii sa nu se sfarame. La ciorba se poate adauga putin rantas de faina cu ulei sau se drege cu un galbenus si putina smantana.


Ciorba de dovlecei poate fi servita si rece.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!