Ciorba de fasole boabe

Se lasa fasolea la inmuiat cu o seara inainte. Se scurge si se pune la fiert cu apa rece. Cand da in clocot, se scurge si se pune din nou la fiert cu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250g boabe fasole alba
  • 1 ceapa mare
  • 1 - 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 cartof mare
  • 2 ardei grasi colorati
  • 2 rosii
  • 3 linguri de ulei
  • 100g taietei
  • leustean
  • patrunjel
  • frunze de telina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se lasa fasolea la inmuiat cu o seara inainte. Se scurge si se pune la fiert cu apa rece. Cand da in clocot, se scurge si se pune din nou la fiert cu apa calda, Se repeta procedura, si se lasa fasolea sa fiarba.

Se adauga ceapa taiata marunt si restul legumelor taiate cubulete. Rosiile se pun curatate de coaja si taiate felii. Se completeaza cu apa si se lasa totul la fiert pana sunt legumele gata. Se pun taieteii si se mai lasa inca 5 minute.

Se adauga uleiul, leusteanul, frunzele de telina, patrunjelul, se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa sa mai clocoteasca 2 - 3 ori.
Se serveste cald, presarat cu patrunel proaspat.

Retete de post

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...