Ciorba de loboda

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape. Morcovii si albitura se curata si se dau prin razatoarea mare. Ceapa si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7-8 legaturi de loboda rosie
  • proaspata
  • 1 legatura de stevie obtional
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 cartofi
  • 1 telina mica (radacina si cateva frunze)
  • 1 pastarnac
  • 1 legatura leustean verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa uscata obtional
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1 dovlecel
  • 1 l bors
  • 4 galbenusuri
  • 2 oua
  • Delikat
  • Putin ulei pentru calit
  • Smantana din belsug (250-400)

Mod de preparare

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape. Morcovii si albitura se curata si se dau prin razatoarea mare. Ceapa si usturoiul se toaca cu tot cu frunze apoi se calesc in ulei. Adaugam morcovii si albitura si mai calim putin. Se toarna peste ele apa, de preferat clocotita pentru a nu stopa fierberea. Se adauga cartofii taiati (eu am folosit o forma speciala) si dupa ce au fiert pe jumatate se pun dovleceii cubulete, loboda si stevia taiate fasii potrivite. Se da in clocot borsul cu o ceapa si cateva fire de leustean si se toarna in ciorba. Bat putin cele 2 oua si le azvarl in oala imediat ce am luat-o de pe foc. Separat mixez bine galbenusurile cu vreo 200 ml smantana pe care le-am scos de la frigider cu ceva timp inainte. Dupa ce s-a mai racit ciorba adaugam treptat cate putina zeama la smantana si omogenizam. Dupa ce le-am adus la aceeasi temperatura turnam amestecul in ciorba. Eu pun ½ din cantitatea de verdeata in timpul prepararii si restul cand inchid focul. Se drege de sare si apoi e tocmai buna de servit rece de la frigider presarata cu verdeata proaspata si restul de smantana.

Sfat : Pentru un gust si o culoare deosebita folositi cat mai multe legaturi de loboda rosie si smantana mai grasa.


Dat fiind faptul ca ciorba se serveste rece, pentru a nu fi gretoasa, legumele se calesc in putin ulei. Adaugati in farfurie o mana de leustean proaspat tocat si veti servi toata vara aceasta ciorba

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tochitura cu mamaliga

Tochitura cu mamaliga
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii