Ciorba de loboda rosie

Ciorba de loboda rosie este buna atat rece, cat si calda, cu sau fara smantana, numai buna si ca mancare de post.

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 legaturi de loboda
  • 2 morcovi
  • cateva felii de telina
  • un pastarnac
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 50 g orez
  • 4 linguri ulei
  • 300 ml bors
  • 300 gr rosii in bulion
  • 2 oua
  • leustean verde
  • optional, smantana sau iaurt pentru servit

Mod de preparare

Toaca marunt morcovii, pastarnacul si telina, iar ceapa verde rondele. Pune uleiul la incins intr-o oala, apoi adauga legumele si lasa-le sa se inmoaie bine. Adauga 2 litri de apa fierbinte, orezul spalat bine si lasa totul sa fiarba.



Intre timp taie cotoarele de loboda, spal-o si las-o la scurs, apoi tai-o marunt. Pune loboda in ciorba, adauga borsul si rosiile tocate marunt si lasa sa mai dea cateva clocote. La final, bate bine ouale si adauga-le in ciorba, amestecand cu o furculita, ca sa se formeze zdrente de ou.



Presara leusteanul verde tocat marunt si serveste ciorba de loboda cu smantana

Miroase atat de bine, o bunatate!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!